Tamara Milanović

Management is about human beings. Its task is to make people capable of joint performance, to make their strengths effective and their weaknesses irrelevant.” ― Peter F. Drucker


Sektor ljudskih resursa je od presudnog značaja za razvoj svake kompanije. On omogućava zaposlenima da koriste svoj puni potencijal i da individualno i timski doprinesu ostvarenju postavljenih ciljeva. Osnovni zadaci ovog segmenta naše kompanije jesu permanentna edukacija (ne samo kroz program edukacije koji sprovodimo tokom školske godine). Naš cilj – autoritet stručnosti (ne autoritet položaja), pozitivna energija i timski duh moraju zračiti iz svakog člana kompanije.


Naša škola ima preko 800 učenika, od kojih veliki broj može postati naša produžena ruka u prodaji. Uz malo truda možemo spojiti ugodno, korisno i edukativno.

Andrijana Milosavljević

The aim of marketing is to get and keep a customer. ~ Peter Drucker

I naš pristup marketingu, jasno je, ima isti pristup. SWOT analiza, misija, vizija, ciljevi, marketing miks , marketing strategije, planovi i aktivnosti sa ciljem privlačenja i očuvanja kupaca.

SWOT ANALIZA – Svesni značaja podataka koje dobijamo korišćenjem ovog alata , kao i neophodne nepristrasnosti i realnosti u razmišljanju, zajednički smo uradili internu analizu naše kompanije (snage i slabosti) kao i eksternu analizu (prilike i pretnje), tj. analizu sredine u kojoj naša kompanija deluje

SNAGE
→jedinstvenost na tržištu
→proveren zabavni element
→promocija ne samo proizvoda kao takvog, već i ekonomije kao nauke
→brojne mogućnosti za unapređenje proizvoda SLABOSTI
→visoka početna cena
→još uvek nerazvijena prodajna mreža
→neposedovanje sopstvene opreme za kvalitetnu štampu

MOGUĆNOSTI
→snižavanje cene koštanja
→prilagođavanje proizvoda u skladu sa različitim potrebama, tj. zahtevima kupaca
→plasman na inostranom tržištu

PRETNJE
→nedostatak zakonske regulative za prodaju proizvoda
→slaba kupovna moć ciljnih potrošača


VIZIJA – Igra 96 – Izgrađen i pozicioniran brend na tržištu društvenih edukativnih igara kod nas i na svetskom tržištu.


MARKETING STRATEGIJA – Naš početni ciljni tržišni segment jesu sve kruševačke srednje i gradske i seoske osnovne škole, kao i škole u najbližim opštinama – Stalać, Ćićevac, Trstenik, Aleksandrovac, Brus. Naš početni metod prodaje je direktna promociona prodaja u školama, prema utvrđenom planu promocije koji sprovode timovi koji su prethodno i prošli obuku prezentacije našeg proizvoda kao i osnovne tehnike prodaje.


MARKETING MIKS – i mi primenjujemo u planiranju našeg poslovanja. Upravljanje njime, kao ključnom aktivnošću marketinga u cilju ostvarenja konkurentske prednosti, podrazumeva odgovarajuću kombinaciju instrumenata koji čine ponudu a bazirani su na potrebama i zahtevima tržišta.

PROIZVOD
•Personalizacija
•Ciljni potrošači
•Segmentacija tržišta
•Razvoj proizvoda

CENA
•Regularna cena
•Odnos cena pakovanja
•Cenovne promocije
•Raspon cena

PROMOCIJA
•Internet marketing
•Promocije
•E twinning portal

DISTRIBUCIJA
•Direktna prodaja
•Onlajn prodavnica
•Sajmovi (Sajam knjiga)
• Sajmovi u inostranstvu

Nemanja Marković

Production is not the application of tools to materials, but logic to work. – Peter Drucker


Naša proizvodnja zaista jeste lakši deo posla u odnosu na razvoj proizvoda koji je zahtevao puno vremena i razmišljanja. Zato je pravo zadovoljstvo pronaći najpouzdanije i najpovoljnije dobavljače za potreban materijal i sklopiti i upakovati proizvod kako bi u pravo vreme stigao na pravo mesto.

Grafička priprema naših proizvoda je conditio sine qua non našeg uspešnog poslovanja i zato planiramo izdvajanje bitnih sredstava iz našeg investicionog plana za obučavanje naših članova i pribavljanja softvera za vrhunski dizajn.

Deo naše marketing strategije je PERSONALIZACIJA PROIZVODA kojom naši kupci mogu sami kreirati elemente igre po svojim željama. Zato je neophodna naša obučenost za efektivno ispunjavanje zahteva kupaca

Jovana Živančević

“When prosperity comes, do not use all of it.”

~Confucius~

 

U kalkulaciji cene nije prikazan PDV jer želimo da ukažemo na nepostojanja zakonske regulative za izlazak učeničkih kompanija na realno tržište.

PROFITABILNOST POSLOVANJA – Društvena igra 96 je profitabilan proizvod jer proizvodnja i prodaja  mogu početi bez ikakvih fiksnih troškova. Varijabilni troškovi se mogu drastično smanjiti realizacijom investicionog plana, tako da cena može biti niža.

 

Ana Jevtić

 

PROIZVOD NAŠE KOMPANIJE , edukativna društvena igra 96, osmišljena je kao zabavan put ulaska u svet ekonomije, poslovanja, trgovine.

Od same ideje i početka realizacije iste, naš proizvod se susreo sa mnogo promena u cilju usavršavanja igre i približavanja potencijalnim kupcima. Pravila su menjana, pojednostavljivana, a dizajn učinjen upadljivijim i kreativnijim.


Svrha našeg proizvoda je buđenje želje za sticanjem novog ili utvrđivanje stečenog znanja, podizanje svesti mladih o važnosti ekonomije i značaju najracionalnijeg razmišljanja u donošenju ekonomskih odluka.

Sigurni smo u tržišni potencijal naše igre, nakon mnogobrojnih marketing aktivnosti u osnovnim i srednjim školama našeg grada, kao i predstavljanja uglednim profesorima sa Beogradske Bankarske Akademije, Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, u razvojnoj fazi.

Naš proizvod je spreman za izlazak na tržište, tako da ne može čekati donošenje zakonske regulative o funkcionisanju Učeničkih kompanija, i uskoro izlazii na realno tržište.

96 – Učenička kompanija

Ekonomsko-trgovinska škola, KRUŠEVAC – 2021

Ana Jevtić , Predsednik kompanije
Jovana Živančević, Direktor finansija
Andrijana Milosavljević, Direktor marketinga
Nemanja Marković, Direktor proizvodnje
Tamara Milanović, Direktor ljudskih potencijala
Zoran Bogdanović, Mentor kompanije

,